Vernisajul Expozitiei de pictura “La Historia De Una Pasion”

Zoltan Lorencz – pictura cu spirit latin

Sunt multi cei care il apreciaza pe Zoltan Lorencz pentru fotografiile sale. Fie ca au lucrat deja cu Zoltan, ca isi doresc sa o faca sau pur si simplu stiu sa recunoasca un artist, oamenii publici vor sa stie ce face Lorencz.

O parte dintre ei au onorat cu prezenta vernisajul „Historia de una pasion”, joi, 6 mai, la World Trade Center (Hotel Pullman).

Desi privirile cautau initial repere fotografice, toti invitatii au intrat in universul picturii lui Lorencz, datorita fortei pe care o are aceasta, dar si datorita atmosferei create chiar dupa „scenariul” artistului. Doua sali de conferinta au fost transformate in spatiu expozitional. Muzica lui Julio Iglesias, unul dintre modelele culturale si inspirationale ale pictorului, a insotit pe alocuri periplul vizual. Marius Tita, critic de arta si jurnalist, a fost amfitrion si ghid. PASSIONE, initial in formula de cvartet, cu repertoriu de factura clasica, apoi in varianta de trupa (impreuna cu Mike Thomas, solistul trupei, compozitorul muzicii albumului „Soft Touch”) a punctat cele mai importante momente.

Mihaela Craciun, Simona Balanescu, Cristian Andrei, Radu Cosarca, Julia Osmani, Dan Teodorescu, Dan Maciuca, Vali Craciun, Dana Argesan, Mircea Tudor si Mariana Chirita (MBTelecom, firma laureata Salonul pentru Inventii de la Geneva), pictoritele Maria Calafa si Dana Dogaru, Dorel Mois (Xtreme) etc. au fost alaturi de Zoltan Lorencz la o cupa de sampanie, la ceas festiv, admirand cele douasprazece tablouri, rezultatul a peste un an de munca.

Trecand de pragul descriptiv, in care recunoastem influentele suprarealismului, in special ale lui Dali, trecand de recunoasterea unor profile publice, de reinterpretarea „Sagrada Familia”, de chipurile si contururile femeilor care au marcat viata lui Lorencz, de simbolurile ancestrale de natura biblica sau psihanalitica, asadar, trecand de toate acestea, cei care au privit (nu doar s-au uitat) tablourile lui Zoltan Lorencz au descoperit dincolo de artistul patimas, o parte din omul extraordinar care este.

Pentru Zoli pictura este mijloc de comunicare. Nascut in Targu Mures, vorbea doar limba maghiara cand s-a mutat in Oltenia. Pentru ca nu putea sa comunice cu cei din jur (nu stia limba romana), a invatat sa deseneze, apoi sa picteze ca sa poata comunica. Prin pictura sa, Zoltan Lorencz continua sa spuna…

Cei care vor sa il „asculte” o pot face, vizitand expozitia „Historia de una pasion”, la galeriile World Trade Center (Hotel Pullman). Mai e putin timp pana pe 6 iunie.

Gabriela David
Managing Partner Gala PR


Leave a Reply

comments-bottom

Ultimele fotografii

thumbnail
Calendar 2015 MTD SI... Postat de author icon zoli 12 Jan 2015 | 0 comentarii
thumbnail
Calendar 2015 MTD SI... Postat de author icon zoli 6 Jan 2015 | 0 comentarii
thumbnail
Un Paste Fericit, cu... Postat de author icon zoli 19 Apr 2014 | 0 comentarii

Fotografii aleatorii

thumbnail
Horatiu Malaele R... Postat de author icon zoli 17 Oct 2011 | 0 comentarii
thumbnail
Book project part 1... Postat de author icon zoli 3 Oct 2011 | 9 comentarii
thumbnail
TANIA LIHOTINA ” S... Postat de author icon zoli 19 Mar 2012 | 0 comentarii

Ultimele posturi